Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Az idő árnyéka" by Bálint Endre " eBook PDF Kindle ePub Free

Az idő árnyéka

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Az idő árnyéka
  • Author : Bálint Endre
  • Release Date : January 27, 2019
  • Genre: Science Fiction,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 787 KB

Description

Mérőhajónak nevezett különös jármű merül alá az idő óceánjának homályos mélységei felé, útjának végcélját titok fedi. A múlt irányába időmotorok által hajtott, hatalmas jármű visszatérése a jelenbe a parittyahatás nevű fizikai effektuson alapul, azonban a mérőhajó utasainak rá kell döbbenniük, hogy az időutazás fizikája korántsem teljes, hiányosságai csapdát rejtenek. A nagy utazás baljós fordulatot vesz, és hamarosan kérdésessé válik, túlélhető-e egyáltalán. Kikötőcsarnokuk, az indítóbázis be tud-e, be akar-e avatkozni a megmentésükre? A múlt megváltoztathatóságának megoldatlan filozófiai kérdése a cselekményt alakító erővé lép elő, és alapvetően befolyásolja hőseink sorsát, míg csak a mérőhajó útja különös véget nem ér.
Generációkkal később a mérőhajó útjának hitelességét már sokan megkérdőjelezik. A második történet elszánt hősei a jövőbe indulnak bizonyosságért, ahová mérőhajók ugyan képtelenek felemelkedni, ám ők egy ügyes trükk segítségével mégis behatolnak a kétszáz évvel magasabb kor bevehetetlennek hitt várába, majd egy elfeledett könyv révén megnyílik előttük az út a Föld legtávolabbi jövőjébe is, csakhogy a parittyahatás alól most sincs kibúvó. Ha pedig mégis, hát épp a legrosszabbkor!
A trilógia harmadik története már oly korban játszódik, amikor a mérőhajózást nemcsak megszüntették, hanem önös érdekből be is tiltotta egy diktátor. Beszélni sem szabad róla. Tudósokkal bizonyíttatják be, hogy az időutazás elvileg is lehetetlen. De mit szól mindehhez egy gimnazista kamasz, aki a nagyapja elbeszéléseiből pontosan ismeri a mérőhajózás varázslatos világát, és még nagyapja egykori hajójának a naplója is a kezébe kerül?

A sajátos szimmetriával bíró, részletes időfizikai törvényeken és időfilozófiai elveken, valamint a Merülési Szabályzat rendelkezésein alapuló kisregények a kalandokon és érzelmeken túl bőséges intellektuális izgalmat – valódi science-fictiont ígérnek az Olvasónak.
A szerző 2013-ban kapta meg a Zsoldos Péter-díjat A Programozó Könyve című elgondolkodtató sci-fi regényéért.


Ebook Free Online "Az idő árnyéka" PDF ePub Kindle